Excursies

Evenementen van Onze Vloot

Sep 2013 Terug naar huidige maand Nov 2013
Datum Evenementen in Oktober 2013 Info
24.10.2013 Excursie naar de STCGroup en het Loodswezen
 
 
 
 
Wij gingen eerst op bezoek bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam, waar ons de laatste ontwikkelingen in het onderwijs werden uitgelegd.  Een indrukwekkende lijst van opleidingen op alle niveau's en in vele landen samenwerkingsverbanden. Niet minder indrukwekkend is het gebouw aan de Lloydstraat, buiten maar zeker ook binnen met een prachtig trappen- en, apart, roltrappenhuis.    
Twee grote, fraai ingerichte auditoria en prachtige ruime leslokalen. Wie deze excursie miste kan nog naar de open dagen, al was het alleen al voor het gebouw en de simulator-ruimten op bv. zaterdagen 23/11/2013 en 25/01/2014:  10.00 u. - 14.00u.  .
(www.stc-group.nl) en voor de schepen: (http://www.rdamtransportschools.nl/faciliteiten/opleidingsschepen.htm
Deze laatste knippen en vervolgens plakken in de browser.

Dit waren onze gastheer en gastvrouw bij het STC,

 

Links:

Chris ten Hoopen -

          Rechts:

          Anette den Dulk

 

 

Hans Brouwer ziet er op toe dat de juiste liftknop wordt ingedrukt en wij niet als 'Abeltjes' het dak uit vliegen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.................................

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

           

             

 

 

 

 

          

 

 

 

 

 

  

Hieronder het organigram van de STC-Group

 

Met dank aan de STC-Group 

 

 

Na de lunch in een lokaal met zicht op de kade waar de STC-schepen kunnen meren en prachtig uitzicht over de rivier richting Rotterdam V en het Havengebouw: op weg naar het volgende programmapunt. Maar natuurlijk niet, dan nadat Breuno aan voorlichter Chris ten Hoopen onder dankzegging voor het gebodene, het KNVOV-Schildje had overhandigd.

 


 

 

 

 

 

 

In de middag naar Loodsstation Rijnmond op de punt van de Markweg, waar men ons uitgebreid kon laten zien, dat men daar ook bepaald niet stil zit en met het modernste materieel en high-tech hulpmiddelen de schepen veilig in- en uit de haven laat varen. Ook hier viert de computer-programmatuur hoogtij.

Op iedere brug een pilot's plug is al een realiteit!

(www.loodswezen.nl

 

 

allereerst onze gastheren:

 

               Gerrit Peekstok                                                                       Sjaak Sprong

 

Hierboven de loodsheli in volle zon, wat een dag! 

Links Hans en Sjaak, met........ja hoor, 'het Schildje'. Linksonder Hans Brouwer en Wouter van der Hilst, gespiegeld in het cockpitglas, daarnaast op de achtergrond - containerterminals van Maasvlakte 1. Een biezondere lokatie, kan je wel zeggen.

Tenslotte, helemaal onder: de groepsfoto met uiterst rechts touroperator Breuno de Kruif.

 

 

Na een variant op een ons aangeboden 'Letstes Glass im Stehen' ging ieder zijns weegs richting 'Randstad Fileleed';

met de bus bleek dat uiteindelijk nog wel mee te vallen en het kon deze schitterende dag absoluut niet stuk maken.

Nogmaals dank aan de gastvrouw en heren van beide organisaties.
Lijst van alle evenementen
Klik op titel voor meer informatie

De ALV 2014 had alles in zich om weer een aangename en zinvolle aangelegenheid te worden. Diversiteit is een goede zaak om aandacht op alle mogelijke verschillende nautisch gerelateerde fenomenen te vestigen en zo kwamen wij dit jaar, na vorig jaar ss Rotterdam  te hebben bezocht, in het aardige Muzee(um) in Scheveningen. Hoogtepunt van de vergadering was de ondertekening van de bescheiden die onze vereniging  het voeren van het praedicaat 'Koninklijk' voor wederom 25 jaar verlenen. Op onderstaande foto een aantal leden in afwachting van de aanvang van deze Algemene Leden Vergadering 2014 en dus ook 'de' ondertekening.

 

Hiernaast voorzitter André van Koningsbrugge en onder-vóór penningmeester Willem Röell die samen de papieren tekenen tot behoud van onze Koninklijke Status.

Vervolgens een portret van onze gastspreker, commandeur bd. Pieter Kok, die als Convoy Commodore nogal wat reizen door de door piraten geteisterde gebieden bij Oost Afrika meemaakte en vervolgens naar West Afrika gaat, waar een totaal andere problematiek een grote uitdaging vormt; daar ben je ongeveer een sitting duck.

Na diens uitgebreide en informatieve discours ging de reis naar restaurant Catch aan de oude visafslag aan de kade van de Marina, aan de tweede binnenhaven, waar Hans Margés een aangename lunch  had besproken met evenzeer aangename wijn. Zelf moest hij verstek laten gaan wegens een proefvaart met zijn nieuwe heup, die nog door enige tetsfasen heen moet, maar nu alreeds richting 'overdracht' gaat.

Daarmee was de kous nog niet af, want er wachtte nóg een ceremonie: op de laatste foto, onder dankzegging voor de geboden gastvrijheid, het overhandigen aan de directeur van Muzee, Paul de Kievit,  van ons wapenschildje.

Het wordt tentoongesteld bij de ingang, samen met het oude en nieuwe schildje van de mijnenjager ZMS Scheveningen. Een mooi besluit van een mooi gebeuren.