Excursies

Evenementen van Onze Vloot

Feb 2017 Terug naar huidige maand Apr 2017
Datum Evenementen in Maart 2017 Info
29.03.2017 Nolet Distillery te Schiedam en RH Marine

Vertrek

08.30 uur:  vanuit Den Haag Centraal Station per bus

Ochtend

09.15/09.30 uur:  inloop bij Nolet Distillery, Hoofdstraat 6  in Schiedam. 
Ruime parkeergelegenheid op het terrein van Nolet.

09.30 uur: ontvangst, koffie, thee, introductie.

10.00 uur: aanvang  Nolet Tour, film en rondleiding.

12.30 uur: einde bezoek aan Nolet  Distillery.

Lunch

12.40 uur : Watertuin Schiedam, Admiraal de Ruyterstraat 6 in Schiedam.  
Ruime parkeergelegenheid rondom het restaurant.

Borrel en een lopend buffet.

Middag

14.00/14.15 uur: RH MARINE GROUP,  Jan Evertsenweg 2 in Schiedam.
Ruime parkeergelegenheid in de nabije omgeving.

Ontvangst door de heer  H. Kappen, sales director global naval.
Toelichting op de activiteiten van RH Marine.
Rondleiding.
Afsluiting met een borrel.

Vertrek

16.30 uur: per bus terug naar Den Haag.

 

 

Deelnamebedrag 

 â‚¬ 30,--   vervoer per bus.

 â‚¬ 20,--   eigen vervoer.

 

 

Opgave

U kunt zich voor 25 maart a.s. opgeven door het betreffende deelnamebedrag over te maken naar rek. nr. NL56 INGB 0006 4467 96 t.n.v. KNVOV/H. Koning, onder vermelding “Excursie Schiedam”.

Contact

H. Koning

Tel.: 06-53.296.196

 
Lijst van alle evenementen
Klik op titel voor meer informatie

De ALV 2014 had alles in zich om weer een aangename en zinvolle aangelegenheid te worden. Diversiteit is een goede zaak om aandacht op alle mogelijke verschillende nautisch gerelateerde fenomenen te vestigen en zo kwamen wij dit jaar, na vorig jaar ss Rotterdam  te hebben bezocht, in het aardige Muzee(um) in Scheveningen. Hoogtepunt van de vergadering was de ondertekening van de bescheiden die onze vereniging  het voeren van het praedicaat 'Koninklijk' voor wederom 25 jaar verlenen. Op onderstaande foto een aantal leden in afwachting van de aanvang van deze Algemene Leden Vergadering 2014 en dus ook 'de' ondertekening.

 

Hiernaast voorzitter André van Koningsbrugge en onder-vóór penningmeester Willem Röell die samen de papieren tekenen tot behoud van onze Koninklijke Status.

Vervolgens een portret van onze gastspreker, commandeur bd. Pieter Kok, die als Convoy Commodore nogal wat reizen door de door piraten geteisterde gebieden bij Oost Afrika meemaakte en vervolgens naar West Afrika gaat, waar een totaal andere problematiek een grote uitdaging vormt; daar ben je ongeveer een sitting duck.

Na diens uitgebreide en informatieve discours ging de reis naar restaurant Catch aan de oude visafslag aan de kade van de Marina, aan de tweede binnenhaven, waar Hans Margés een aangename lunch  had besproken met evenzeer aangename wijn. Zelf moest hij verstek laten gaan wegens een proefvaart met zijn nieuwe heup, die nog door enige tetsfasen heen moet, maar nu alreeds richting 'overdracht' gaat.

Daarmee was de kous nog niet af, want er wachtte nóg een ceremonie: op de laatste foto, onder dankzegging voor de geboden gastvrijheid, het overhandigen aan de directeur van Muzee, Paul de Kievit,  van ons wapenschildje.

Het wordt tentoongesteld bij de ingang, samen met het oude en nieuwe schildje van de mijnenjager ZMS Scheveningen. Een mooi besluit van een mooi gebeuren.