Excursies

Evenementen van Onze Vloot

May 2014 Terug naar huidige maand Jul 2014
Datum Evenementen in Juni 2014 Info
24.06.2014 JUMBO

25 april 2014 waren wij te gast bij 'Jumbo Shipping' dachten wij en ontdekten dat het bedrijf wel meer doet dan je verwacht! Wij spreken nu alleen nog maar van 'Jumbo' ! Jumbo Shipping beheert het varend materieel, terwijl Jumbo Offshore precisiewerk verricht voor de offshore-industrie maar ook bij havenaanleg inzetbaar is.

Ooit stond in ons blad dat, als het enigszins mogelijk was, de directeur, de heer Kahn op de fiets naar de  haven reed om een uitvarend schip uit te wuiven. Dat komt wel heel sympathiek en betrokken over en zeker betrokkenheid met alles wat vaart is ook onze doelstelling tot promoten - ter meerdere glorie van de nationale zoute- en zoetwatervaart. Wij werden niet teleurgesteld!

 

Kijk voor veel meer foto's eens op: http://www.bing.com/images/search?q=jumbo+shipping+schiedam&qpvt=jumbo+shipping+schiedam&FORM=IGRE

 

 

      

Office Coordinator Marloes Trovato- Mulder, onze gastvrouw deze dag

De presentatie van Jumbo Shipping kwam van Laurens Govers

 

 

Die van Jumbo Offshore van Roddy de la Fontaine

 

 Een aandachtig en deskundig gehoor

 

 verzamelen in groepen voor de rondleiding

 

 en tijd voor nadere uitleg: als je die krachten niet opvangt .......... !

 

 Ook voor de lunch werd gezorgd in het mooie, ruime en lichte atrium

 

tijdens de lunch tijd voor sterke verhalen! Achtergrond: sterke havenaanleg

 

 En tenslotte verzamelen rond Breuno de Kruif voor instructie tweede deel

 

 Tenslotte nog (l.- en r.) twee prenten van het fraai ingerichte trappenhuis

 

 Later volgde, uiteraard, nog de uitreiking van Het Schildje.       Veel Dank!!!

 

 Een luchtig atrium- en trapontwerp dat op zichzelf al fraai en doordacht is

 

  
Lijst van alle evenementen
Klik op titel voor meer informatie

De ALV 2014 had alles in zich om weer een aangename en zinvolle aangelegenheid te worden. Diversiteit is een goede zaak om aandacht op alle mogelijke verschillende nautisch gerelateerde fenomenen te vestigen en zo kwamen wij dit jaar, na vorig jaar ss Rotterdam  te hebben bezocht, in het aardige Muzee(um) in Scheveningen. Hoogtepunt van de vergadering was de ondertekening van de bescheiden die onze vereniging  het voeren van het praedicaat 'Koninklijk' voor wederom 25 jaar verlenen. Op onderstaande foto een aantal leden in afwachting van de aanvang van deze Algemene Leden Vergadering 2014 en dus ook 'de' ondertekening.

 

Hiernaast voorzitter André van Koningsbrugge en onder-vóór penningmeester Willem Röell die samen de papieren tekenen tot behoud van onze Koninklijke Status.

Vervolgens een portret van onze gastspreker, commandeur bd. Pieter Kok, die als Convoy Commodore nogal wat reizen door de door piraten geteisterde gebieden bij Oost Afrika meemaakte en vervolgens naar West Afrika gaat, waar een totaal andere problematiek een grote uitdaging vormt; daar ben je ongeveer een sitting duck.

Na diens uitgebreide en informatieve discours ging de reis naar restaurant Catch aan de oude visafslag aan de kade van de Marina, aan de tweede binnenhaven, waar Hans Margés een aangename lunch  had besproken met evenzeer aangename wijn. Zelf moest hij verstek laten gaan wegens een proefvaart met zijn nieuwe heup, die nog door enige tetsfasen heen moet, maar nu alreeds richting 'overdracht' gaat.

Daarmee was de kous nog niet af, want er wachtte nóg een ceremonie: op de laatste foto, onder dankzegging voor de geboden gastvrijheid, het overhandigen aan de directeur van Muzee, Paul de Kievit,  van ons wapenschildje.

Het wordt tentoongesteld bij de ingang, samen met het oude en nieuwe schildje van de mijnenjager ZMS Scheveningen. Een mooi besluit van een mooi gebeuren.