Excursies

Evenementen van Onze Vloot

Jul 2013 Terug naar huidige maand Sep 2013
Datum Evenementen in Augustus 2013 Info
23.08.2013 Indienststelling ZMS Zeeland
 

Een onvergetelijke dag: 23 augustus 2013:

Oceangoing Patrol Vessel, ZMS Zeeland, wordt in dienst gesteld en het bestuur van Onze Voot was ook voor deze ceremonie uitgenodigd.

Uit de laatste foto's wordt duidelijk hoezeer onze vereniging daarvan deel uitmaakte: de scheepsbel van de voorgaande Zeeland, een torpedobootjager uit 1955 werd door Hans Margés feestelijk geluid met de commandant van de Zeeland, Giel van Hoorn.

Op de hoofdpagina werd al kond gedaan van de wederwaardigheden omtrent de bel en de inleiders die ieder hun eigen licht over historie en heden hadden doen schijnen op deze zonovergoten dag tijdens Sail De Ruyter in Vlissingen bij 'De Schelde'.

 Lijst van alle evenementen
Klik op titel voor meer informatie

De ALV 2014 had alles in zich om weer een aangename en zinvolle aangelegenheid te worden. Diversiteit is een goede zaak om aandacht op alle mogelijke verschillende nautisch gerelateerde fenomenen te vestigen en zo kwamen wij dit jaar, na vorig jaar ss Rotterdam  te hebben bezocht, in het aardige Muzee(um) in Scheveningen. Hoogtepunt van de vergadering was de ondertekening van de bescheiden die onze vereniging  het voeren van het praedicaat 'Koninklijk' voor wederom 25 jaar verlenen. Op onderstaande foto een aantal leden in afwachting van de aanvang van deze Algemene Leden Vergadering 2014 en dus ook 'de' ondertekening.

 

Hiernaast voorzitter André van Koningsbrugge en onder-vóór penningmeester Willem Röell die samen de papieren tekenen tot behoud van onze Koninklijke Status.

Vervolgens een portret van onze gastspreker, commandeur bd. Pieter Kok, die als Convoy Commodore nogal wat reizen door de door piraten geteisterde gebieden bij Oost Afrika meemaakte en vervolgens naar West Afrika gaat, waar een totaal andere problematiek een grote uitdaging vormt; daar ben je ongeveer een sitting duck.

Na diens uitgebreide en informatieve discours ging de reis naar restaurant Catch aan de oude visafslag aan de kade van de Marina, aan de tweede binnenhaven, waar Hans Margés een aangename lunch  had besproken met evenzeer aangename wijn. Zelf moest hij verstek laten gaan wegens een proefvaart met zijn nieuwe heup, die nog door enige tetsfasen heen moet, maar nu alreeds richting 'overdracht' gaat.

Daarmee was de kous nog niet af, want er wachtte nóg een ceremonie: op de laatste foto, onder dankzegging voor de geboden gastvrijheid, het overhandigen aan de directeur van Muzee, Paul de Kievit,  van ons wapenschildje.

Het wordt tentoongesteld bij de ingang, samen met het oude en nieuwe schildje van de mijnenjager ZMS Scheveningen. Een mooi besluit van een mooi gebeuren.