over ONZE VLOOT

Wat is 'Onze Vloot'?

De Koninklijke Nederlandse Vereniging 'Onze Vloot' zet zich al sedert 1906 in voor de belangen van Nederland als maritieme natie. Onze welvaart en onze vrijheid zijn immers in hoge mate afhankelijk van de vrije vaart ter zee en een goed functionerende maritieme infrastructuur. In dit besef zijn, gedurende de vele jaren van het bestaan van de vereniging, duizenden lid geworden van 'Onze Vloot'. Daardoor kon de vereniging met kracht stelling nemen als het ging om de belangen van marine, koopvaardij, visserij, binnenvaart, baggerbedrijf, offshore, kortom van het totaal aan maritieme bedrijfstakken. En dat moet zo blijven!

Wat doet 'Onze Vloot'?

'Onze Vloot' streeft ernaar aan het bovenstaande bekendheid te geven bij een zo'n groot mogelijk publiek. Zij doet dit door het organiseren van lezingen over interessante maritieme onderwerpen en door de organisatie van vaartochten en excursies naar interessante maritieme bedrijven en objecten. Waar mogelijk wordt samenwerking gezocht met organisaties die vergelijkbare doelstellingen hebben. Daarnaast krijgen de leden van 'Onze Vloot' 10 keer per jaar het tijdschrift 'Maritiem Nederland' toegezonden.

 

Waarom lid worden van 'Onze Vloot'?

Om de inzet voor de nationale maritieme zaak zo zwaar mogelijk te laten wegen, zijn er veel leden nodig. Met veel leden zijn wij bovendien in staat nog meer interessante evenementen te organiseren. Ook kan daarmee het blad 'Maritiem Nederland' nog beter worden en zal het door nog meer mensen worden gelezen, waardoor het besef van het belang van de Nederlandse maritieme activiteiten in nog bredere kring doordringt. Dus, wie de geschetste doelstellingen onderschrijft en mee wil doen aan allerlei interessante activiteiten, wie bovendien 'Maritiem Nederland' gratis thuisbezorgd wil krijgen, die meldt zich aan als lid door het online formulier in te vullen en te versturen.

 

Lid worden

Word lid van de vereniging en blijf op de hoogte van het Nederlandse maritieme gedachtegoed.

In opdracht van Jan De Nul Group ontwikkelt Huisman een 'gripper' voor de plaatsing van monopiles in windparken.......
Sinds 12 oktober is de radartoren op Maasvlakte 2 officieel in gebruik.......
Al tien jaar lang is Damen Shipyards Group een van de belangrijkse sponsors van het Nederlands Dans Theater (NDT).......
Op 12 en 13 november organiseert HISWA voor de 50e keer haar symposium Yacht Design & Yacht Construction.......
Jan De Nul gaat het 95 km lange toegangskanaal tot de haven van Quayaquil in Ecuador baggeren en onderhouden.......
Op 9 oktober vaart de AIDAnova vanuit Papenburg naar de havenmonding van de Eemshaven.......
Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) wordt 'fan sponsor' van SAIL Amsterdam 2020.......
Het is traditie bij Holland America Line dat de staf op haar cruiseschepen voor een groot deel uit Nederlandse officieren bestaat.......