OVNieuws
Maritime  Innovation Award Maritime Innovation Award

Genomineerden Maritime Innovation Award 2018

De genomineerden voor de Maritime Innovation Award zijn bekend. Van het recordaantal van 26 inzendingen zijn uiteindelijk drie genomineerden overgebleven: Mampaey Offshore Industries met hun Intelligent Dock Locking System, Veth Propulsion met de Veth Integrated L-drive en Fleet Cleaner met hun Fleet Cleaner. Zo bericht maritime-awards.nl

Het Intelligent Dock Locking System van Mampaey Offshore Industries is een automatisch magnetisch afmeersysteem. Dit systeem maakt snellere en veiligere afmeerprocedures mogelijk. Het is flexibel en modulair en kan worden gebruikt op schepen, terminals en havens. De jury roemt de echt maritieme innovatie, de praktische toepasbaarheid en manier waarop dit systeem de veiligheid aan boord vergroot.

De Veth Integrated L-drive van Veth Propulsion is een extreem compacte roerpropeller met een geïntegreerde permanent magneet motor. Deze 360 graden bestuurbare voortstuwingsinstallatie is geluidsarm en heeft een hoog rendement. Dit systeem is ruimtebesparend en is voorbereid op de toekomst van elektrisch varen. De jury is onder de indruk van het goede ontwerp, de brede toepasbaarheid en de manier waarop is ingespeeld op de marktvraag.

Fleet Cleaner verwijdert aangroei van de scheepshuid van zeeschepen tijdens het laden en lossen in de haven met een zelf ontwikkelde robot, zodat rederijen 5-10% brandstof kunnen besparen en er geen downtijd is. De lastige omgeving waarin het systeem opereert, de operationele en milieutechnische verbetering ten opzichte van het huidige proces met duikers en de manier waarop het systeem als dienst in de markt wordt gezet, zijn volgens de jury indrukwekkend.

Terug

Open dag Marin
Als aftrap van de Maritime Week organiseert maritiem onderzoeksinstituut MARIN op zaterdag 10 november een open dag.

Shipathon?
‘Shake the ship’ tijdens de Shipathon in Amsterdam, de enige maritieme hackathon.

Genomineerden Maritime Innovation Award 2018
De genomineerden voor de Maritime Innovation Award zijn bekend. Van het recordaantal van 26 inzendingen zijn uiteindelij

Elektrisch varen de toekomst?
Ook de zware vrachtvaart gaat over op elektrisch. De Technische Universität Berlin ontwikkelt een elektrische duwboot,

MEER NIEUWS